Pogoji poslovanja

Home » Pogoji poslovanja

Spletna trgovina www.timbo.si je last podjetja TimBo, Nina Kralj s.p.
Splošni pogoji poslovanja spletnega mesta oz. spletne trgovine www.timbo.si so v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov.
 
Podatki o podjetju:
TIMBO, trgovina in storitve, Nina KRALJ, s.p.
Einspielerjeva ulica 32
2000 Maribor
Davčna št.: 23350377
Matična št.: 6734537000

SPLOŠNI POGOJI

REGISTRACIJA UPORABNIKA
Ponudba na spletni strani je dostopna tako registriranim kot tudi neregistriranim uporabnikom. Tako registriran kot neregistriran uporabnik lahko odda naročilo. Registrira se lahko pravna ali fizična oseba, ki nam posreduje zahtevane podatke. Vsi podatki so varovani skladno s politiko varovanja osebnih podatkov in zasebnosti. Podjetje Timbo, Nina Kralj s.p. vaše podatke ne bo nikoli posredoval tretji osebi (razen v primeru nezakonitega delovanja). Registriran uporabnik si na naši spletni strani pridobi svoje uporabniško ime in geslo s katerim se prijavi na našo spletno stran. Geslo je znano samo uporabniku. Za varovanje gesla mora poskrbeti uporabnik sam.

NAROČANJE
Spletna trgovina deluje 24ur na dan 7dni v tednu, zato lahko stranka odda naročilo vse dni v tednu. Naročilo je sprejeto takrat, ko stranka dobi na svoj elektronski naslov potrditveni mail. Stranka lahko spremlja svoje naročilo pod Moj račun / Naročila.

CENE
Vse cene so navedene v EUR. DDV ni obračunan na podlagi 1. Odstavka 94. Člena ZDDV-1, saj podjetje ni davčni zavezanec. Kupoprodajna pogodba je sklenjena takoj, ko potrdimo Vaše naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu “Naročilo sprejeto”). Od tega trenutka se cene in drugi pogoji ne morejo več spreminjati ne s strani ponudnika in ne s strani kupca.

ZAMUDNE OBRESTI
Če stranka zamuja s plačilom, smo upravičeni zaračunati zamudne obresti v višini 0,50 EUR/dan od prvega dneva zapadlosti izdanega računa. 

NAČIN PLAČILA

PLAČILO PO PREDRAČUNU
Po elektronski pošti boste prejeli predračun z vsemi podatki, nato lahko opravite plačilo preko spletne banke, na banki ali na pošti. Ko plačilo po predračunu prispe na naš račun, prične teči postopek dobave v dogovorjenem roku.

PLAČILO OB POVZETJU
Naročeno blago vam pošljemo po pošti (Pošta Slovenije) in ob dostavi plačate celoten znesek za naročeno blago. Stroške plačila po povzetju, pakiranja in dostave nosi naročnik.

OSEBNI PREVZEM
Če boste blago osebno prevzeli lahko plačate na našem sedežu podjetja. Možnost plačila je samo z gotovino.

DOSTAVA

Ponudnik bo blago dostavil v dogovorjenem roku. Pogodbeni partner za dostavo pošiljke je Pošta Slovenije, stroški pošiljanja veljajo po ceniku Pošte Slovenije. Za poškodbe, ki so nastale med transportom ponudnik (Timbo, Nina Kralj s.p.) ne odgovarja.

Stroški poštnine se obračunavajo po naslednji lestvici:

do 2 kg  4,37 EUR
nad 2 kg do 5 kg  5,37 EUR
nad 5 kg do 10 kg  6,53 EUR
nad 10 kg do 15 kg  7,69 EUR
nad 15 kg do 20 kg  8,85 EUR
nad 20 kg do 25 kg  10,37 EUR
nad 25 kg do 30 kg  11,81 EUR
nad 30 kg do 40 kg  13,85 EUR
nad 40 kg do 50 kg  16,17 EUR
Stroški pakiranja so 1 EUR.

REKLAMACIJE

Če z blagom, ki smo ga dostavili niste zadovoljni zaradi napake v tisku nam to sporočite na elektronski naslov: info@timbo.si ali nas pokličite na tel. št. 040 219 391. Glede na vaše želje in naše zmožnosti bomo poiskali najugodnejšo rešitev. Blago Vam bomo zamenjali ali povrnili kupnino, Vi nam boste pa vrnili prejeto blago. Edini strošek, ki vas bremeni, je neposreden strošek vračila blaga (poštnina). Izdelek morate vrniti neuporabljen in nepoškodovan, z računom. Najkasneje v 14 dneh po prejemu blaga bomo izdelek zamenjali ali pa Vam vrnili kupnino.

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Lastnik spletne trgovine www.timbo.si je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (GDPR) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov.

- Za potrebe poslovanja zbiramo naslednje uporabnikove podatke:

 • ime in priimek,
 • naslov in kraj bivanja,
 • naslov elektronske pošte,
 • kontaktno telefonsko številko,
 • geslo v šifrirani obliki,
 • ter ostale podatke, ki jih vnesete v obrazce na spletnem mestu.

Za potrebe zagotavljanja varnosti, se zbirajo tudi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopajo do spletnega mesta.
Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice.  Vsi omenjeni podatki, razen piškotkov, se na našem strežniku shranjujejo trajno.
Upravitelj podatkov o uporabnikih v nobenem primeru ne bo predal nepooblaščenim osebam.
Dostavni službi (Pošta Slovenije) bomo zaupali le uporabnikov naslov za dostavo.
Z uporabnikom bomo stopili v stik prek sredstev komunikacije na daljavo le, če uporabnik temu izrecno ne nasprotuje.

 
DOSTOP DO PODATKOV UPORABNIKA:
Uporabnik lahko dostopa do vseh podatkov, ki so hranjeni v lasnem uporabniškem računu. V meniju so kategorijsko prikazani vsi podatki, ki jih shranjujemo in jih je mogoče spremenit ali izbrisati, če je le to zakonsko omogočeno. Vsi podatki, ki se izbrišejo so trajno izbrisani neposredno iz strežnikov in v roku 24 ur tudi iz vseh varnosnih kopij.
 
BRISANJE UPORABNIŠKEGA RAČUNA IN PODATKOV:
Vsak uporabnik lahko zahteva trajni izbris uporabniškega računa in vseh povezanih podatkov. Vsi podatki, ki se izbrišejo so trajno izbrisani naposredno iz strežnikov in v roku 24 ur tudi iz vseh varnosnih kopij.
Za ZBRIS nas prosim kontaktirajte iz maila, ki je vezan na vaš uporabniški račun. Zahtevo bomo obdelali v roku enege delovnega dne.

PIŠKOTI

V našem podjetju želimo obiskovalcem spletnega mesta www.timbo.si vedno zagotoviti aktualne in zanje pomembne informacije. Na podlagi poznavanja, kakšne vsebine obiskovalce pripravljamo akcije, in širimo ponudbo. Podatkov nikoli ne posredujemo tretjim osebam, prav tako ne spremljamo obiskovalcev kot posameznikov, temveč povsem anonimno.

Kaj so piškotki?
Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.

Zakaj jih potrebujemo?
So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove nastavitve in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je tako bolj učinkovito in prijetno. Piškotke uporablja večina spletnih strani, saj omogočajo priročen način za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami spletnih uporabnikov.
Najpogostejše funkcije e-poslovanja (na primer dodajanje izdelkov v košarico, plačilo, vpis naslova za dostavo naročila) ne bi bile mogoče brez piškotkov.

Nekaj konkretnih primerov uporabe piškotkov:

 • za boljšo uporabniško izkušnjo obiskovalcem
 • na delih spletnih mestih, kjer je potrebna prijava, vas ohranimo po želji prijavljene
 • za prepoznavanje vaše naprave (računalnik, tablica, pametnega telefona), ki omogoča prilagajanje prikaza vsebine na vaši napravi
 • za spremljanje obiska, kar omogoča preverjanje učinkovitosti prikaza vsebin ter stalno izboljšavo spletnih strani
 • za delovanje določenih storitev so nujni (npr. spletne trgovine, oblikolvalca in druge oblike e-poslovanja, ...)

Katere piškotke uporabljamo na www.timbo.si?
 • PHPSESSID: Začasni ali sejni piškotki, ki bodo izbrisani, ko boste zaprli brskalnik. Uporabljamo jih za začasno shranjevanje informacij, npr podatek o prijavljenem uporabniku.
 • Google Analytics (__umtv, __umta, __umtb, __umtc, __umtz): Zbira informacije o tem, kako obiskovalci uporabljate našo spletno stran. Podatki se zbirajo anonimno, vključujejo pa informacije o številu obiskovalcev spletne strani, o viru obiskovalcev in o straneh, ki ste jih obiskali. Informacije nam pomagajo izboljševati spletno tiskarno, dopolnjevati ponudbo in kreirati akcije.
 • Nujni piškotki (listingType, language, currency, istouch, ismobile): Piškotek se uporablja za upravljanje s prikazovanjem ariklov, izbor pravilnega jezika, valute ter prikaz pravilne verzije spletnega mesta na določeni napravi.

Onemogočenje piškotkov

Vi odločite, ali boste dovolili in ohralnili shranjevanje piškotkov na vaši napravi. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v vašem spletnem brskalniku.